WhatsAPP Scammer: If it is Too Good To be True, 99% Most Probably is a SCAM.

Salam Semua,

Hari ini dalam sejarah aku hampir-hampir kena scam melalui WhatsApp. Ayat memang cantik, siap dengan sense of urgency lagi. Scammer ni memang terror. Tapi aku dapat start hidu bila scammer ni minta duit kononnya untuk bank activation.

Al-kisahnya, pagi tadi sesudah Subuh, aku ada la buat post jual satu barang kat mudah.my bawah kategori Hobbies. Harga aku letak dalam RM1000.00 . Masa letak posting tersebut MUDAH tak ada lah approve terus. Dalam duduk tunggu, terlupa nak check aku punya post dah approve atau tak. Hari ni hari Jumaat pula. Time Jumaat aku pergi Masjid untuk sembahyang Jumaat.

Lepas balik Jumaat, baru aku makan tengahari. Dalam pukul 3:30PM macam tu aku baru nak belek WhatsApp. Biasanya aku akan akses WhatsApp Web. Sebab nak taip guna keyboard PC lagi mudah dari guna handphone. Masa ni aku terpandang mesej kat WhatsApp, ada seorang mamat dari US nama Bill Woods (ala-ala Tiger Woods gamatnya) bagi mesej nak beli produk aku jual kat Mudah.My .  Siap bagi salam lagi orang putih ni. Aku tak de lah jawab salam dia. Bukan nak berlagak atau sombong, aku takut dia ni nak mainkan salam orang Islam.

Continue reading

International EBAY Sites

Complete list of ebay world wide for your reference.

Country Currency
Argentina ARS
Australia AUD
Austria EUR
Belgium (Dutch) EUR
Belgium (French) EUR
Brazil BRL
Canada CAD & USD
Canada (French) CAD & USD
China CNY
Czech Republic CZK
Denmark DKK
eBayMotors (US) USD
Finland EUR
France EUR
Germany EUR
Greece EUR
HongKong HKD
Hungary HUF
India INR
Ireland EUR
Italy EUR
Korea KRW
Malaysia MYR
Mexico MXN
Netherlands EUR
New Zealand NZD
Norway NOK
Philippines PHP
Poland PLN
Portugal EUR
Russia RUB
Singapore SGD
Spain EUR
Sweden SEK
Switzerland CHF
Taiwan TWD
Thailand TBH
Turkey TRY
United Kingdom GBP
United States USD
Vietnam VND